Vladimir Joković / - FOTO: SNP
20/11/2023 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Cijelo društvo da se uključi u rješavanje problema djece

Svjetski dan djeteta nije samo dan za slavlje, već poseban apel da se podigne nivo svijesti o djeci širom svijeta, poručio je on

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se obilježava Međunarodni dan prava djeteta, sa ciljem da se ukaže na dječija prava i skrene pažnja društva na obaveze koje imamo prema djeci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju.

Ovaj dan, po riječima Jokovića, nas podsjeća na zajedničku odgovornost da djeci osiguramo bolju budućnost poštovanjem njihovih prava i stvaranjem svijeta u kojem će moći da ostvare svoje zelje i htjenja.

“Svjetski dan djeteta nije samo dan za slavlje, već poseban apel da se podigne nivo svijesti o djeci širom svijeta koja trpe oružane napade, bilo koje vrsta nasilja, eksploataciju i diskriminaciju.

U tom cilju neophodno je da se cijelo društvo, sa aspekta svojih ingerencija, uključi u riješavanje dječijih problema, jer poštovanje prava djece je najbitnija karika u stvaranju obrazovanih, tolerantnih, odvaznih i plemenitih potomaka, spremnih za različita iskušenja koja će im nametnuti život u budućnosti”,  naveo je Joković u čestitci.

Zato, u ime Socijlističke narodne partije, kao i u svoje lično ime, svim mladim ljudima čestitam njihov dan, sa željom da djetinjstvo provedu bezbrižno, u sreći i druženju sa vršnjacima, da im jedine brige budu školske i da što duže ostanu djeca, koja će u svojim srcima sačuvati onu dječiju nevinost, ljudskost i nesebičnu ljubav prema bližnjima i svijetu oko sebe, zaključio je Joković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:20