Joković - Miler / - MPŠV
08/02/2024 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković - Miler: Austrijski model važan putokaz u reformi šumarskog sistema

Poseban akcenat stavljen je na potencijale razvoja ruralnog turizma na sjeveru Crne Gore, visokokvalitetne proizvode, kao i na razmjenu iskustava u reformi šumarskog sistema prema austrijskom modelu

Ambasador Austrije Karl Miler istakao je podršku Austrije Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i u drugim ključnim sektorima poljoprivrede. Milera je primio u posjetu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

Poseban akcenat stavljen je na potencijale razvoja ruralnog turizma na sjeveru Crne Gore, visokokvalitetne proizvode, kao i na razmjenu iskustava u reformi šumarskog sistema prema austrijskom modelu.

- Ministar Joković je naglasio da je od posebnog značaja podrška EU konzorcijuma kroz Twinning projekat „Jačanje kapaciteta u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja za sprovođenje zajedničke poljoprivredne politike“, gdje je Austrija vodeći partner, koji će pomoći administraciji u ispunjavanju završnih mjerila u pregovaračkom poglavlju 11. Poljoprivreda i ruralni razvoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Iskazana je zajednička posvećenost inicijativama u borbi protiv klimatskih promjena.

Ambasador Miler je u pratnji atašea za poljoprivredu i životnu sredinu, gospodina Kristijana Bravenca takođe održao sastanke sa direktorom Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, Darkom Stojanovićem, i direktorom Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Vladimirom Đakovićem, gdje su razgovarali o iskustvima i perspektivama Austrije u tim sektorima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:41