/ - ФОТО: ТВЦГ/ПРИНТСКРИН
13/08/2021 u 08:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоксимовић: Ситуациjа компликована у великом броjу општина

Епидемиолози су за мjере коjе ће у већоj мjери очувати jавно здравље него су то економски аспекти али су и они веома битни, казао jе Jоксимовић

Епидемиолошка ситуациjа у Црноj Гори jе компликована у великом броjу општина, казао jе др Милко Jоксимовић еподемиолог Института за jавно здравље Црне Горе (ИJЗЦГ).

Епидемиолог Jоксимовић jе у Jутарњем програму Телевизиjе Црне Горе казао се посљедње 4 седмице ситуациjа са коронавирусом у Црноj Гори веома усложнила и да су броjеви новооткривених случаjева веома порасли, преноси портал РТЦГ.

– Ове 4 седмице имао тренд пораста, нарочито посљедње двиjе седмице, броjеви посљедњих дана премашуjу и 300 – казао jе Jоксимовић.

Да ли ће доћи до рестриктивниjих мjера Jоксимовић каже да зависи од много чинилаца.

– Епидемиолози су за мjере коjе ће у већоj мjери очувати jавно здравље него су то економски аспекти али су и они веома битни – казао jе Jоксимовић.

Шта нас чека у погледу мjера, сматра да треба препустити времену и видjети како ће доносиоци одлука реаговати али, како jе истакао, са епидемиолошког аспекта ситуациjа jе веома озбиљна.

– Полако излазимо из зоне да су само Подгорица, Будва Улцињ критични већ ситуациjа постаjе компликована у великом броjу општина. Иимао значаjне порасте у општинама у коjима практично живи 3/4 становника Црне Горе. Наjугрожениjи jесу Будва, Тиват, Улцињ, Котор па и Херцег Нови, Подгорица, али полако долази до пораста и у Никшићу и другим општинама па излазимо из зоне да се можемо ограничити на општине – казао jе Jоксимовић.

Подсjетио jе да су мjере коjима се можемо борити против коронавируса исте као првог дана, од вакцинациjе до поштовања актуелних мjера и вакцинациjу препоручио трудницама и дjеци од 12 до 17 година коjи имаjу неку болест или у породици имаjу особу са тешком болешћу.

Jоксимовић jе додао да ниjе незадовољан степеном вакцинисаних у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:35