Снежана Јоница / - SOCIJALISTI
21/11/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jоница честитала Дан Општине Котор: Највећа драгоцјеност богата традициjа складних мултиетничких и мултиконфесионалних односа

Котор jе годинама успиjевао да се заштити од подjела на националноj и вjерскоj основи и да сачува jединствен однос међусобног поштовања и уважавања, каже предсједница Социјалиста

Предсjедница Социjалиста Црне Горе Снежана Jоница упутила jе данас, поводом Дана општине Котор, честитку свим грађанкама и грађанима општине Котор.

- Обjедињуjући три празника у себи, 21. новембар, симболизуjе наjвећу драгоцjеност Котора у његовоj богатоj историjскоj ризници - вишевjековну традициjу складних мултиетничких и мултиконфесионалних односа у Котору.

Несвакидашње цивилизациjско насљеђе и jединствена љепота природног окружења обавезуjу нас да валоризуjемо вриjедности коjима располажемо и да чуваjући културни и историjски идентитет Котора градимо квалитетниjи живот за нове генерациjе, а да Котору коначно вратимо статус Града, коjи jе имао приjе 8 вjекова - написала је Јоница у честитки.

Како је навела, рjешавање конкретних животних проблема грађана не смиjе бити само пуко предизборно обећање већ обавеза и мjера одговорности свих доносилаца одлука.

Честитке и поводом Дана Општине Тиват

Предсjедница Социjалиста Црне Горе Снежана Jоница је поводом Дана Општине Тиват упутила честитку свим грађанкама и грађанима Тивта.

- Препознатљив дух суживота и толеранциjе чине Тиват отвореном дестинациjом за све људе коjи желе и могу да даjу своj допринос побољшању квалитета живота свих грађана и грађанки Тивта, те учествуjу у позиционирању Тивта као надалеко познате и престижне инвестиционе и туристичке дестинациjе.

Изванредни туристички и привредни потенциjали представљаjу велики залог за инвестициjе и економски развоj, како на добробит Тивта, тако и Црне Горе у цjелини - наводи се у честитки.

- Котор jе годинама успиjевао да се заштити од подjела на националноj и вjерскоj основи и да сачува jединствен однос међусобног поштовања и уважавања. 

Зато jе вриjеме да данашње политичке генерациjе доносилаца одлука покажу да су достоjне своjих предака - и да jасно казу НЕ политичкоj дсикриминациjи, НЕ подjелама на подобне  и неподобне и да покажу да Котор и данас као некад може бити примjер и Боки и Црноj Гори - наводи Јоница у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:47