/ Фото: Влада ЦГ, МВП
22/07/2021 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јовановић: Поносан сам на моју Црну Гору, хвала Митрополији и свештенству

Свако је важан, небитно да ли се он звао Јусуф, Јанко или Марко, сви треба да будемо за једнога, поричио је Подгоричанин

Подгоричанин Ристо Јовановић, који је ухапшен на Видовдан на Газиместану, захвалио се држави Црној Гории народу што су му, како каже, дали љубав, подршку и мир. 

Јовановићу је породица уплатила кауцију, након чега ће, по пресуди, моћи да се упути ка Подгорици. 

Јовановић је поручио да народ у Црној Гори треба да буде сложан. 

- Да за сваког нашег грађанина се овако заузмемо, а не само за мене. Свако је важан, небитно да ли се он звао Јусуф, Јанко или Марко. Сви треба да будемо за једнога- додао је Јовановић. 

Истакао је да је све ово велики наук за народ.

- Морамо вољети све око себе. Морамо се ујединити, а поносан сам на своју Црну Гору. Хвала мом свештенству и мојој Митрополији- додао је Јовановић. 

Његова сестра Славица Перазић казала је да се Амбасада Црне Горе на Косову заузела за Јовановића. 

- Хвала им на томе што су урадили све што се тиче дипломатских ствари око Јовановића. Неизмјерно смо захвални Влади Црне Горе и Министарству вањских послова. Имали смо људску подршку од њуих- додала је она. 

Подсјетимо, Јовановић, коjи jе на Видовдан ухапшен на Газиместану због наводног "изазивања раздора и нетрпељивости", прихватио jе новчану казну од 6.700 еура и забрану уласка на Косово и Метохију на пет година, у замјену за казну од шест мјесеци затвора, на колико jе претходно осуђен.

Супруга Риста Јовановића: Породица је платила кауцију

Коментаришући пресуду, Јовановићева супруга Теодора је казала за Дневне новине Дан да се "од њих друго није могло ни очекивати", те да нијесу ни очекивали да ће бити ослобођен оптужби које нијесу тачне.

Она је навела да је породица јуче платила казну. Суд jе у одлуци навео да jе Ристо Jовановић имао намјеру да изазове раздор и нетрпељивост између етничких заjедница током обиљежавања Видовдана на Газиместану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:41