Маја Јовановић / - фото: РТЦГ
27/05/2022 u 21:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jовановић: Провjере поступања у току, СДТ ће се жалити на одлуку Вишег суда у предмету "Царине"

Као вршилац дужности Врховног државног тужиоца и у складу са своjим надлежностима, већ предузимам одређене провjере у броjним предметима, што ће бити случаj и у предмету у ком jе данас дониjета првостепена одлука

Уважаваjући заинтересованост jавности за одлуку Вишег суда у Подгорици, у предмету против бившег градоначелника Подгорице, оптуженог М. М. и поступање Специjалног државног тужилаштва у овом предмету, обавjештавам вас да, као вршилац дужности Врховног државног тужиоца и у складу са своjим надлежностима, већ предузимам одређене провjере у броjним предметима, што ће бити случаj и у предмету у ком jе данас дониjета првостепена одлука, поручила је в.д. ВДТ-а Маjа Јовановић.

Како се наводи, јавност ће бити благовремено обавијештена о томе да ли jе у предметима коjи су на провjери евентуално направљена грешка или ниjе.

- Због интереса jавности напомињем да сам из Специjалног државног тужилаштва, након изрицања пресуде Вишег суда, информисана да ће на дониjету одлуку изjавити жалбу кад им буде достављен писмени отправак пресуде. Истовремено, подсjећам да jе Државно тужилаштво самосталан орган и да jе Законом о државном тужилаштву прописано да нико не смиjе да утиче на Државно тужилаштво у вршењу његових послова - закључује Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:57