Manji kvar na trajektu ”30. avgust” / Portal Dan
24/03/2023 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

JP Morsko dobro: Manji kvar izazvao dim, trajekt "30. avgust" redovno saobraća

Navode da su kao odgovorno preduzeće pozvali Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren a obaviještena je i Lučka kapetanija. Ističu da je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom

Trajekt "Trideseti avgust" počeo je redovno da saobraća, saopštili su iz Javnog preduzeća Morsko dobro. Ističu da na trajektu jutros nije bilo požara već je, kako su naveli, došlo do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim.

- Povodom medijskih tekstova o navodnom incidentu na trajektu "Trideseti avgust", Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava javnost da je došlo do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim i napominjemo da nije bilo vatre, a time ni požara, odnosno nije se desio nikakav incident, shodno tome nije ugrožena bezbjednost pješaka a ni vozila, kako je u javnosti predstavljeno - navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

(FOTO/VIDEO) Požar na trajektu "Trideseti avgust"

Navode da su kao odgovorno preduzeće, u skladu sa redovnom procedurom, pozvali Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren a obaviještena je i Lučka kapetanija.

Kordić o požaru na trajektu: Ovaj manji eksces poslužio kao vježba za protivpožarnu zaštitu

Ističu da je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom.

- Ovim putem apelujemo i pozivamo sve medije u Crnoj Gori da prije plasiranja negativnih informacija u javnosti, kontaktiraju Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kako bi dobili sve relevantne i pouzdane informacije, usljed čega ne bi dolazilo do širenja dezinformacija i uznemiravanja građana Crne Gore. S obzirom na to da se proteklih mjesec dana na jedan maliciozan i tendeciozan način vode negativne kampanje na štetu Javnog preduzeća, kao što smo već mnogo puta istakli, Javno preduzeće radi sve u interesu građana, što će nastaviti da radi i u budućem periodu. Napominjemo, nećemo dozvoliti opstrukcijama ovakvog tipa da narušavaju kredibilitet Javnog preduzeća - navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:24