Slađana Kaluđerović / - SNP
20/05/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Osuda govora mržnje prema ženama

Verbalno nasilje nad ženama, naročito ženama iz javnog života, u porastu je posljednjih godina u Crnoj Gori. Jedino što je tužnije od te činjenice, jeste da se takvoj praksi ne vidi kraj, kazala je Kaluđerović

Najoštrije osuđujem govor mržnje kojem su, nažalost, ne po prvi put izložene poslanice Građanskog pokreta URA Božena Jelušić i Suada Zoronjić, ali i mnoge druge žene iz političkog života Crne Gore, kazala je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu SNP - DEMOS - Za tebe.

- Verbalno nasilje nad ženama, naročito ženama iz javnog života, u porastu je posljednjih godina u Crnoj Gori. Jedino što je tužnije od te činjenice, jeste da se takvoj praksi ne vidi kraj.

Pojedini mediji, iz različitih razloga, sebi daju za pravo da skandaloznim, nedopustivim i neprimjerenim tekstovima ne samo afirmišu omalovažavanje i diskriminaciju žena, već grubo promovišu rodne stereotipe i predrasude - navodi Kaluđerović.

Ističe da je ovakva sloboda širenja jezika mržnje moguća zbog višegodišnje nekažnjivosti takvih napada na žene u Crnoj Gori, pa je zadnji čas da nadležni organi konačno počnu da rade svoj posao i zaustave ovakvu nedopustivu praksu.

- U suprotnom, njihovo ćutanje ili nereagovanje značiće – odobravanje nasilja nad ženama. A nasilje nad političarkama ne samo što ima štetan uticaj i posledice na individualne žene, već i na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, čime se podriva princip rodne ravnopravnosti, koji treba da bude jedan od temelja na kojima počiva demokratska i evropska Crna Gora - ističe Slađana Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:21