/ - Фото: Илустрација
28/09/2022 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kampanja Budi odgovoran: Evidentirano 18 prijava

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 18 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Kako je navedeno, račune ne izdaju restoran Cvijo, La Ramblas i frizerski salon Alma u Baru, Autolakirerska radnja na Koniku, Army Shop i pekare Montenegro i Orex u Podgorici, restoran Tres Olives u Kotoru, kafe bar Orao u Mojkovcu, DG taksi u Danilovgradu i Vjerina kužina na Cetinju. Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri su i pritužbe da je u prodavnici Kovači na Cetinju većina zaposlenih bez ugovora o radu, da se na mliječnom sektoru pijace Gintaš u Podgorici prodaju proizvodi sumnjivog porijekla, da su toaleti u Kliničkom centru nehigijenski, kao i da je u online trgovini na instagram stranici Miran san kupljena roba sa felerom i bez računa.

Građani su se žalili i na bespravnu gradnju vikendice u Kotoru i izdavanje državne zemlje za parking bez ikakve dozvole za rad u Podgorici.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 15:49