Александар Кашћелан и Наталија Фијалка / -фото: Пријестоница Цетиње
03/07/2021 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан-Фијалка: Потребна интензивниjа сарадња у области туризма, енергетике и пољопривреде

Важан допринос успостављању чвршћих веза између двиjе земље, како су поjаснили, даjе и редовна авионска линиjа између Украjине и Црна Горе

Црна Гора и Украjина диjеле европски систем вриjедности и желе интензивниjе да сарађуjу у области туризма, енергетике и пољопривреде, саопштено jе у току сусрета градоначелника Приjестонице Цетиње Александра Кашћелана и отправнице послова у амбасади Украjине у Црноj Гори Наталиjе Фиjалке.

Током сусрета саговорници су оциjенили да jе сарада двиjе земље добра и садржаjна, те да jе у том контексту важан и допринос коjе даjу локалне заjеднице. Посебно су истакли Протокол о саради између Цетиња и украjинског града Харкива, наводећи да jе недавно у оба града обиљежена десетогодишица од еговог потписивања, саопштено је из Пријестонице Цетиње.

image

Александар Кашћелан и Наталија Фијалка

-фото: Пријестоница Цетиње

Важан допринос успостављању чвршћих веза између двиjе земље, како су поjаснили, даjе и редовна авионска линиjа између Украjине и Црна Горе.

Градоначелник Кашћелан упознао jе саговорницу о потенциjалима за инвестирање у областима малог и средњег бизниса, туризма, енергетике, а посебно у обновљиве изворе енергиjе.  Казао jе да jе Приjестоница заинтересована и за проjектну сараду са украjинским градовима, као и за потенциjалне грант шеме у областима од заjедничког интереса.

Фиjалка jе навела да jоj jе драго што се, након броjних изазова са коjима су се обjе земље сусреле у току пандемиjе коронавируса, живот полако враћа у нормалу и обнављаjу пословне и личне везе.

– Корона нам jе затворила jедна и отворила друга врата. Успостављена jе директна авионска линиjа између наше двиjе земље, па су украjински туристи први пут боравили у Црноj Гори у току зиме и одавде пониjели веома лиjепе утиске – казала jе она.

Фиjалка се нада да ће наредне године више туриста из Украjине одмарати у Црноj Гори, додаjући да jе украjински енергетски сектор прилично развиjен те да би му потенциjали Приjестонице у тоj области могли бити интересантни, закључено је на састанку.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:26