Dalibor Kavarić / Dan
10/05/2024 u 22:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kavarić: Ne postoje osnove za pritvor Kneževiću, u Londonu spašavao sebi život

Osnove za pritvor predsjedniku Atlas grupe ne postoje i može se predložiti jemstvo kako bi se Duško Knežević branio sa slobode, smatra advokat Dalibor Kavarić.

– U postupcima u kojima nije optužen ne mora uopšte ni da odgovara na pitanja, može da se brani ćutanjem. Napomenuo bih da Knežević nikad nije tražio povlašćen status zbog doprinosa koji je dao državi – kazao je Kavarić.

Podsjetio je da je glavni zakonski razlog za pritvaranje opasnost od bjekstva i da u Kneževićevom slučaju postoji dilema da li bi on uopšte mogao da pobjegne i gdje bi mogao da pobjegne.

– Napomenuo bih da Knežević nije bio u bjekstvu u Londonu, već je bio na slobodi uz jemstvo koje su mu nadležni državni organi Velike Britanije odobrili u ekstradicionom postupku. To nije bilo bjekstvo od pravde ili procesa u Crnoj Gori, već bjekstvo od mafije i organizovanog kriminala. Vidjeli smo kakve su bile opasnosti od njega i kakva je bila potražnja za njim – ukazao je Kavarić u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Ficdžerald: Knežević ne smije da bude u pritvoru, bez garancija nije smio da bude izručen

Podsjetio je i da je Kneževića ranije upozorila britanska policija da postoji opasnost za njegovu bezbjednost.

Duško Knežević spreman da priča o kastodi računu i prvom milionu Mila Đukanovića

– Jasno je da on u  Crnoj Gori nije bio bezbjedan. Knežević je u Londonu sebi spašavao život i to se ne može računati kao bjekstvo – zaključio je Kavarić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 13:44