/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT - MLADEN KAžANEGRA
23/02/2023 u 18:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kažanegra: Izvinjavam se porodicama Brnović i Peković

Kažanegru je budvanska policija uhapsila u ponedjeljak zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda, koje se dogodilo 19. februara u tom gradu

Odbornik Skupštine opštine Budva Mladen Kažanegra izvinio se porodicama Brnović i Peković zbog, kako navodi, postupanja prema njihovim sinovima, dodavši da nije uspio da iskontroliše svoje reakcije na provokacije.

Medije je zamolio da zaustave hajku na njega i njegovu porodicu i da dopuste pravedno suđenje, piše RTCG portal. Kažanegru je budvanska policija uhapsila u ponedjeljak zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda, koje se dogodilo 19. februara u tom gradu.

(VIDEO) Zbog napada na mladiće Kažanegri zabranjeno napuštanje stana

Kako je saopštila Uprava policije, sumnja se da su M.K., O.K. i N.K., nakon kraćeg verbalnog konflikta fizički napali S.P. i B.B., zadajući im više udaraca po glavi i tijelu, usljed kojih su oštećeni zadobili lake tjelesne povrede.

Njemu je u utorak određeno zadržavanje do 72 sata, nakon što je saslušan u osnovnom kotorskom tužilaštvu. 

- Uvaženi građani i građanke Budve, šira javnosti, kao odgovoran porodičan čovjek imam potrebu da Vam se obratim u svoje lično i ime moje porodice i javno izrazim riječi izvinjenja u odnosu na događaje koji su predhodili. Sa posebnim uvažavanjem prema porodicama Brnović i Peković obatio bih se istim i izvinio za postupanje prema njihovim sinovima. U određenim okolnostima nijesam uspio da iskontrolišem svoje reakcije na provokacije koje su trajale preko sat vremena i odreagovao sam na način zbog kojeg Vam danas i upućujem ove riječi izvinjenja- kazao je Kažanegra.

Kažanegra je kazao da sa indignacijom odbacuje i primisao da ljude, kako navodi, dijeli i o njima sudi po nacionalnoj pripadnosti.

- Među mojim najbližim prijateljima ima Hrvata, Crnogoraca, Albanaca koje izuzetno poštujem i cijenim. Posebno razumijem da je cijelom događaju novu dimenziju dalo prisustvo njihovih majki i uvjeravam Vas da sam bio svjestan te činjenice nikada im ne bih ni prilazio- dodao je Kažanegra.

Ističe da je njegova porodica, zbog svih ovih događaja, kako navodi, ni kriva ni dužna, prošla kroz medijski linč.

- Izvještavanje o ovom događaju prekomjerno je potencirano, nije se poštovala faza izviđaja, prikupljanje informacija i izjave svjedoka, već besomučno i na svim portalima i kanalima objavljivala moja slika, imena članova moje porodice koji nijesu povezani sa događajem, pravio se pritisak i uticalo na javno mijenje kao da je u pitanju, ne daj Bože, najteže krivično djelo- ističe Kažanegra.

Moli sve medije da zaustave "hajku" na njega i njegovu porodicu.

- Da dopuste pravedno suđenje, nakon kojeg ću dobiti poštenu kaznu za sve što sam uradio, a zbog čega se izvinjavam posebno porodicama oštećenih- rekao je Kažanegra i zaključuje:

" Kajem se zbog počinjenog, posebno imajući u vidu da sam odbornik SO Budva i svjestan sam težine i značaja obavljanja javne funkcije. Ljudski je grišiti, ali i pokajati se."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:17