/ foto: dušan dragović
26/02/2023 u 09:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG: Mjesečno primimo 16 hiljada pacijenata, a svakog sata pregledamo najmanje 20 ljudi

Svako od pacijenata dobija kompletnu zdravstvenu zaštitu, navode iz KCCG

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je da je samo tokom ovoga mjeseca, u Urgentnom centru ili prijemom u KCCG, preko njega, pregledano oko 16 hiljada pacijenata.

- Sve to postižemo jer imamo i ljekara i tehničara i medicinskog materijala kog dobavljamo preko Montefarma jer KCCG, što je opšte poznato, ne vrši nabavke samostalno već, kao i sve ostale bolnice i domovi zdravlja, preko državne apoteke. Dakle, u UC svakog dana pregledamo oko 520 ljudi, a u svakom satu primimo po 20 pacijenata- navode u saopštenju.

Svako od pacijenata dobija kompletnu zdravstvenu zaštitu, a UC je 24 sata dnevno na zadatku spašavanja ljudskih života bez izuzetaka i bez razlika i u kontinuitetu.

- Dakle, isto kao što je nedavno, navodno, falilo hidrogena, isto je sad tako “tačno” da u UC nedostaje Controloca. To nije istina. Sa druge strane, ponavljamo da je tačno, o čemu uvjek samoinicijativno informišemo i pacijente i cjelokupnu javnost, da se sporadično dešava da pojedini aparati budu van upotrebe što je očekivano jer se na nizu odjeljenja decenijama oprema nije obnovljena. Čak i u tim situacijama, nijedan pacijent nije ostao uskraćen za zdravstvenu uslugu- navode u saopštenju.

U posljednje dvije godine, shodno prioritetima, nabavljaju nove aparate, obnavljaju u potpunsoti klinike i prvi put od 1974. godine grade i dvije nove zgrade.

- Sve u cilju pružanja efikasne zdravstvene zaštite i stvaranja uslova za rad i liječenje u okolnostima dostojnim čovjeka- ističu iz KCCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:32