/ - Клинички центар
01/11/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: Спремни за унапређење подршке жртвама насиља

Саговорници су се усагласили да jе добар први корак договор КЦЦГ, полициjе и тужилаштва у вези са будућим поступањима у случаjевима приjаве сумње на сексуално злостављање и породично насиље, каже се у саопштењу

Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) jе спреман и отворен за унапређење подршке жртвама насиља у породици и насиља над женама, посебно у контексту прецизирања сарадње стручњака из разних области.

То jе закључак састанка директорице КЦЦГ Љиљане Радуловић и помоћнице директора за контролу квалитета пружања здравствених услуга Жанке Церовић са директорицом Центра за женска права (ЦЖП) Маjом Раичевић.

– Саговорници су се усагласили да jе добар први корак договор КЦЦГ, полициjе и тужилаштва у вези са будућим поступањима у случаjевима приjаве сумње на сексуално злостављање и породично насиље, а све у циљу поштовања достоjанства и права жртава насиља – каже се у саопштењу.

КЦЦГ jе, како се наводи, поздравио предлог ЦЖП, коjи jе препоручио додатну едукациjу здравствених радника у сфери рада са жртвама сексуалног насиља и израду прецизног протокола за поступање здравствених служби у случаjевима сексуалног насиља.

– Наjвећа здравствена установа у Црноj Гори изражава апсолутну отвореност за сарадњу са свим релевантним организациjама чиjи jе рад, као и наш, усмjерен на остваривање права на пуну здравствену заштиту - каже се у саопштењу КЦЦГ и ЦЖП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:26