КЦЦГ / - Портал Дан
12/04/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: За годину урађено 130 хиљада РТГ снимака

Ниjедан пациjент, а посебно не хитни, ниjе трпио због тренутног застоjа у раду рендген апарата у Ургентном центру (УЦ), коjи jе у сервисном року, али се чека испорука чипа из иностранства

У Центру за РТГ диjагностику прошле године урађено jе 130 хиљада прегледа, што jе за седам хиљада више него 2019, саопштено jе из Клиничког центра (КЦЦГ).

Из те здравствене установе казали су да су прошле године, упркос наjjачем удару корона вируса, успjели да реализуjе рекордан броj прегледа.

-У односу на 2019, коjу jе обиљежио редован рад, када jе у Центру за РТГ диjагностику прегледано укупно 123 хиљаде пациjената, током кризне прошле године таj броj jе за чак седам хиљада већи - наводи се у саопштењу.

Из КЦЦГ су рекли да jе укупан броj прегледа коjи су урађени у Центру за РТГ диjагностику током прошле године 130 хиљада.

Како су навели, таj резултат су остварили 21 радиолог и 44 техничара у зони зрачења у оквиру свих организационих jединица у Центру.

- Ниjедан пациjент, а посебно не хитни, ниjе трпио због тренутног застоjа у раду рендген апарата у Ургентном центру (УЦ), коjи jе у сервисном року, али се чека испорука чипа из иностранства - каже се у саопштењу.

Из КЦЦГ су казали да то доказуjу и подаци из дежурства - само у посљедњем дежурству, од понедjељка од 15 сати до седам jутрос, у Центру jе урађено 116 различитих прегледа.

Осим тога, како су навели, сваки пациjент у УЦ, коjи jе суспектан на ковид-19, прима се након урађеног теста на корона вирус.

- С обзиром на то да jе КЦЦГ наjвећа здравствена установа и да jе наша примарна обавеза да збринемо све наше пациjенте, са ковид позитивним пациjентима поступа се у складу са процедурама лиjечења обољелих од корона вируса - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:06