/ Дан
31/05/2022 u 08:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: Значајно скраћена листа чекања

Сви пацијенти који имају заказане термине до септембра за специјалистичке прегледе код неуролога, ендокринолога, хематолога, реуматолога и гастроентеролога Клиничког центра Црне Горе биће прегледани раније

Нова листа чекања значајно је скраћена, заказани прегледи код неуролога, ендокринолога, хематолога, реуматолога и гастроентеролога биће реализовани прије времена, саопштили су из Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ).

- Сви пацијенти који имају заказане термине до септембра за специјалистичке прегледе код неуролога, ендокринолога, хематолога, реуматолога и гастроентеролога Клиничког центра Црне Горе биће прегледани раније. Ови пацијенти биће позивани и обавијештени о новом датуму прегледа. Нови термини за ове амбуланте биће, стога, отворени накнадно и листе чекања, како очекујемо, биће скраћене - саопштено је из КЦЦГ.

Како су истакли, у међувремену, 30. маја су отворени нови термини за све остале области медицине и већина прегледа, на дан отварања, може да се оствари у наредних мјесец до два. 

- Услови за скраћење листе чекања, између осталог, стекли су се након што је установљено да је у једном тренутку било активно око 5.300 вишеструких упута што значи да је један пацијент за један преглед имао и до осам упута - навели су из највеће здравствене установе.

Подсјећамо да је од 1. јануара до 15. априла 2022. године у КЦЦГ урађено око 350 хиљада прегледа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:39