/ - FOTO: GSS
22/05/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kinez spašen nakon 12 sati potrage na Durmitoru

Spasilačka akcija na Durmitoru okončana je rano jutros oko 5:30 sati

Nakon 12 sati potrage pripadnici Gorske skužba zaštite i spašavanja pronašli su i spasili kineskog državljanina, koji se sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor.

Spasilačka akcija na Durmitoru okončana je rano jutros oko 5:30 sati.

Gorska služba spašavanja Crne Gore juče oko 17 sati putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a primila poziv za pomoć od državljanina Kine.

S.W. (2000) se juče sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor i u jednom trenutku je proklizao i upao u rupu.

- Prva informacija po GPS koordinatama je da se on nalazi na lokalitetu ispod Bobotovog kuka. Ekipa GSS po dolasku na lokaciju koja nam je dostavljena nije pronašla državljanina Kine - saopštila je GSS.

Kako kažu od tog trenutka kreće borba sa vremenom, lošim vremenskim uslovi i dostavljenim novi GPS koordinatama koje će se po drugi put pokazati kao pogrešne.

- Treći podatak koji smo dobili nešto nakon ponoći ispostavio se kao pravi. Nešto poslije dva sata nakon ponoći krenulo je izvlačenje kineskog državljanina koji na sreću nije povrijeđen - navode u GSS-u.

Akcija je, kako kažu, okončana oko 5 i 30 minuta.

- Moramo istaći da je ekipa GSS juče od 17 sati pa do okončanja spasilačke akcije jutro po lošim vremenskim uslovima (magla, vjetar ) prešla više od 20 kilometara kroz Durmitor razlog su svakako pogrešni GPS podaci koje smo dobijali. Poslije naporne noći jutros ipak zadovoljni jer je druga spasilačka akcija u ovoj godini uspješno okončana - poručuju iz GSS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 04:37