Кљајевић / Фото: ПР Центар
25/11/2021 u 09:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кљајевић: У убијању јелена у Биоградској гори учествовао син полицајца

Не желимо да вјерујемо у то, он о томе наглас прича у Kолашину и Беранама, тврди она

Директорица Националних паркова Црне Горе Јелена Кљајевић тврди да полиција штити сина свог службеника који је учествовао у убијању јелена у Биоградској Гори.

У НП Биоградска гора убијен јелен, надлежни траже починиоце

- Не желимо да вјерујемо у то. Он о томе наглас прича у Kолашину и Беранама- казала је Кљајевић. 

Она је испред предузећа поставила питање надлежним органима докле се стигло са утврђивањем идентитета криволоваца.

- С правом се питамо шта раде истражни органи и надлежно тужилаштво када су криволовци оставили бројне трагове. Kључно је питање, у првом реду за службенике Управе полиције задужене за расветљавање ових случајева и надлежног поступајућег тужиоца у овим предметима, зашто и до када ће постојати заштићени криволовци који врше злођела у националним парковима. Изнова истичемо да је ЈПНПЦГ одлучно у намјери да заустави криволов и све незаконите активности на просторима националних паркова при том очекујућу пуну подршку свих субјеката који могу допринијети ефикаснијем спрјечавању ових незаконитих активности, како надлежних инспекција, тако и службеника Полиције и надлежних тужилаштава- закључила је она. 

Подсјетимо, јелен је убијен 14. новембра. Национални парк Биоградска гора апеловао је тада на све кориснике овог заштићеног подручја, а посебно на чланове ловачких организација и друштава, да се са највећим степеном одговорности односе према његовим укупним вриједностима и допринесу очувању разноврсног и богатог животињског свијета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

03. decembar 2021 06:42