/ FOTO: TVCG
06/04/2022 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Добили смо увјеравања да је безбједносна ситуација у држави стабилна

Безбједносна ситуација у Црној Гори је стабилна, а Управа полиције чини све да осигура безбједност у школама и заштити ученике и наставно особље

Безбједносна ситуација у Црној Гори је стабилна, а Управа полиције чини све да осигура безбједност у школама и заштити ученике и наставно особље, саопштили су челници безбједносног сектора на сједници скупштинског Одбора за безбједност и одбрану.

(ВИДЕО) Коњевић: Надам се да Ракоњац неће ћутати као што је 2015. године; Кнежевић: Мањинска влада већински запала у ћорсокак, састанак личио на Мариупољ

То је новинарима казао предсједник Одбора Милан Кнежевић, након контролног саслушања челника безбједносног сектора поводом пријетњи упућених институцијама и школама 1. априла, које је обављено у просторији за разматрање материјала означених степеном тајности, преноси МИНA.

Одбор је данас обавио контролно саслушање министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, директора полиције и Агенције за националну безбједност (АНБ) Зорана Брђанина и Дејана Вукшића и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића.

Кнежевић је новинарима рекао да су на сједници Одбора добили увјеравања да је безбједносна ситуација у Црној Гори стабилна и да Управа полиције чини све на обезбјеђивању школа и заштите ученика и наставног особља.

- Оно што ме охрабрује јесте чињеница да су директор полиције и АНБ-а тврдили да ће урадити све да се овакви инциденти што мање појављују у наредном периоду- казао је Кнежевић након сједнице Одбора.

Он је рекао да је његов осјећај да се иза дојава о постављеним бомбама ради о "домаћој кухињи".

- Један од елемената на основу којих то тврдим јесте да су дојаве стигле са неких криптованих мејлова, да би заштитили вођу организације, а у мејлу пише потпис- навео је Кнежевић.

Он је додао да му је то један од главних индикатора да би фокус требало ставити на неке домаће елементе.

- Не искључујем уплив неких служби, а не мислим ни на српску, ни руску, а ни на службе НАТО партнера- казао је Кнежевић.

Он је истакао да очекује да ће надлежни органи у кратком периоду доћи до више података како би се донијела оптужница и како би се судило кривцима за та кривична дјела.

- Молим Бога да иза свега овига не стоји ни један држављанин Црне Горе- рекао је Кнежевић.

Како је казао, Секуловић је био присутан и након два сата због обавеза, уз сагласност, напустио Одбор. Кнежевић је казао да је Вукшић је говорио да је све урађено у складу са законом

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:39