/ - фото: МИНИСТАРСТВО ДОБРАНЕ
05/05/2022 u 18:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Командант борбене групе у Летонији посјетио Црну Гору

Пешић се захвалио пуковнику Кодену на посјети Црној Гори нагласивши значај црногорског ангажовања започетог крајем 2018. године у еФП борбеној групи коју предводи Канада

Генерални директор Директората за политику одбране генерал-мајор Рајко Пешић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Милутин Ђуровић састали су се са командантом еФП борбене групе у Летонији, канадским пуковником Жан-Франсоа Коденом, који је у посјети земљама контрибуторима еФП борбене групе.

Пешић се захвалио пуковнику Кодену на посјети Црној Гори нагласивши значај црногорског ангажовања започетог крајем 2018. године у еФП борбеној групи коју предводи Канада.

Пешић је истакао да је упућивањем припадника ВЦГ у Летонију наша земља исказала своју савезничку солидарност и одговорност у оквиру колективне одбране НАТО.

- Пуковник Коден захвалио се на доприносу који Црна Гора пружа у еФП. Говорио је о достигнућима ове борбене групе која већ скоро пет година „чува“ источно крило Алијансе.  Саговорници су закључили да је распоређивање савезничких трупа на источном крилу снажна порука одврац́ања Русији, али и јасна потврда чврсте спремности Алијансе да гарантује безбједност свих својих чланица- наводе у саопштењу.

Бригадни генерал Милутин Ђуровић, у разговору са пуковником Коденом истакао је да је поносан на успјешно ангажовање припадника Војске Црне Горе у еФП, као и да ће ВЦГ наставити да доприноси безбједности Алијансе учешћем у тој, али и у другим заједничким активностима.

Саговорници су се сложили да се сарадњом у мултинационалном колективу јача интероперабилност савезничких снага, али и граде пријатељски односи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:25