Сарадња морнарица Црне Горе и Велике Британије на високом нивоу / - Министарство одбране
07/06/2021 u 17:26 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Командант морнарице Црне Горе: Блиска сарадња са савезницима кључ за поморску сигурност

Представници Велике Британиjе истакли су да веома циjене преданост Црне Горе, као и чињеницу да jе наша земља важан и поуздан савезник

Велика Британија цијени посвећеност Црне Горе НАТО агенди, истакли су саговорници током састанка представника Велике Британије и ВЦ,Г командант Морнарице Воjске Црне Горе, капетан фрегате Горан Ђурковић, на састанку са британском амбасадорком Карен Мадокс, изаслаником одбране те земље у Црноj Гори потпуковником Кристофером Меjкоком и командантом брода британске краљевске Морнарице ХМС „Richmond” Хjуом Ботерилом.

ХМС „Richmond” прекjуче jе упловио у Бар и боравиће у посjети Црноj Гори до 9. jуна.

Ђурковић jе истакао да jе посjета брода доказ добрих односа морнарица двиjе земље, нагласивши да jе блиска сарадња са савезницима кључ за поморску сигурност.

Представници Велике Британиjе истакли су да веома циjене преданост Црне Горе, као и чињеницу да jе наша земља важан и поуздан савезник.

Саговорници су се сложили да одлични билатерални односи доприносе одржавању безбjедниjе пловидбе и амбиjента на мору.

Фрегата „Richmond” дио jе ударне борбене групе носача авиона ЦСГ. Током наредних седам мjесеци, та група ће посjетити више од 40 земаља и имати прилику да сарађуjе са савезницима и партнерима у одбрани зеjедничких интереса.

Са девет бродова, 32 авиона и готово 4.000 чланова посаде, борбена група обjедињуjе воjне, дипломатске, економске и културне елементе како би оjачала општу сигурност и представила снагу трансатланског партнерства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:30