/ - DPS
21/01/2023 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komisija za prosvjetu DPS: Skandalozno odgađanje početka nastave

Ovakvim potezom Abazovićeva vlada je ugrozila proces obrazovanja, dovela roditelje pred svršen čin, i u poziciju da dva dana pred planiran početak škole, oni moraju da nalaze alternativne načine za čuvanje djece, kažu iz Komisije DPS-a

Odgađanje početka nastave, bez jasnog obrazloženja i uz savjet roditeljima da pošto nema grijanja u školama, mogu narednih dana da se skijaju i griju po planinskim hotelima, skandalozno je i sramotno, navode iz Komisije za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS-a.

Dodaji da su nažalost djeca su žrtve ove vlasti koja više od dvije godine satire Crnu Goru, u svakom pogledu.

- Nakon skraćenih časova, on-line nastave, i svih nedaća koje su pratile obrazovanje posljednjih godina, iznenadna, neplanirana i šokantna odluka Vlade donijeta bez konsultacija sa prosvjetnim radnicima i roditeljima, predstavlja nezapamćeni skandal - ističu iz Komisije.

Navode da je ovakvim potezom Abazovićeva vlada je ugrozila proces obrazovanja, dovela roditelje pred svršen čin, i u poziciju da dva dana pred planiran početak škole, oni moraju da nalaze alternativne načine za čuvanje djece.

- Nesposobna i bahata vlast, nije uspjela da obezbijedi grijanje u školama i normalno odvijanje nastave, pa se dosjetila produženja raspusta. Dvije godine sektor prosvjete potresaju skandali, i razaraju ovaj, možda i najvažniji stub crnogorskog društva. U svemu tome najveću štetu nažalost trpe djeca, i prosvjetni radnici, što je sramno - kažu iz DPS-a.

Crna Gora, njena prosvjeta i kultura, taoci su dviju partija, koje se zaposjele ministarske pozicije, SNP-a i URA-e, koje nemaju nikakvu političku i izbornu težinu, niti su ih građani u velikome broju birali. Zato oni, ne zasluživši svoje funkcije, čine sve što umiju da Crnu Goru učine nefunkcionalnom državom. Tragične posljedice njihove provincijske vladavine osjećaćemo još dugo, jer se postbratićevska vremena nastavljaju u najgorem obliku, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:33