/ - FOTO: UNSPLASH - NIKOLA JOHNNY MIRKOVIC STRUJA, DALEKOVOD
22/06/2024 u 08:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Komitet Evropske mreže istražiće incident koji je uslovio nestanak struje

Komitet za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije (ENTSO-E) izvršiće detaljnu istragu incidenta koji se dogodio na mreži u jugoistočnom dijelu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope i koji je uslovio nestanak struje u većem dijelu Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, kao i djelimično Hrvatske.

Regionalna havarija dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi djelovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata sa ciljem minimiziranja uticaja poremećaja na potrošače.

- ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je prije moguće - navodi se u saopštenju.

Iz ENTSO-E su kazali da će, u skladu sa metodologijom skale za klasifikaciju incidenata, Komitet za sistemske operacije ENTSO-E izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku stručnog panela.

Mujović: Havarija nastala usled preopterećenja, nema krivice Crne Gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 15:03