Рашко Коњевић, Raško Konjević / - MINISTARSTVO ODBRANE, MO
14/06/2022 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Коњевић учествује на министарском састанку земаља НАТО у Бриселу

Министри одбране земаља савезница разговараће о важности јачања партнерстава, у првом реду са ЕУ, као битног елемента који доприноси јачању кохезије и пружању одлучног одговора на потенцијалне безбједносне изазове

Потпредсједник Владе и министар одбране мр Рашко Коњевић учествоваће сјутра и прекосјутра на састанку Сјеверноатлантског савјета у формату министара одбране (НАЦ), који се одржава у сједишту НАТО-а у Бриселу.

- Министри одбране земаља савезница разговараће о важности јачања партнерстава, у првом реду са ЕУ, као битног елемента који доприноси јачању кохезије и пружању одлучног одговора на потенцијалне безбједносне изазове.

Такође, на агенди састанка је размјена искустава о испуњавању задатака са агенде Алијансе,  којима је циљ даље унапређење система колективне одбране - наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Закључци са састанка министара одбране представљаће добру основу за доношење одлука које ће усмјерити даљи рад, а у сусрет предстојећем Самиту који ће се одржати 29. и 30. јуна у Мадриду, наводе из Бироа за односе комуникацију и односе са јавношћу Министарства одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 16:04