/ FOTO: MINISTRASTVO ODBRANE
12/07/2022 u 14:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konjević uručio Odluku: 31 podoficir po ugovoru biće primljeni u stalni radni odnos

Time će trajno biti riješen njihov radni odnos, budući da su do sada bili angažovani po ugovoru. Istom prilikom, jedna oficirka i jedan oficir upućeni su na oficirski kurs

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević uručio je danas, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, Odluku o proizvođenju u podoficira i određivanju čina za 31 podoficirku i podoficira Vojske Crne Gore.

Time će trajno biti riješen njihov radni odnos, budući da su do sada bili angažovani po ugovoru. Istom prilikom, jedna oficirka i jedan oficir upućeni su na oficirski kurs.  

Obraćajući im se, Konjević je kazao da je zakleti se svojoj zemlji i služiti joj u uniformi jedno od najčasnijih zanimanja, i dodao da današnji čin predstavlja veliki iskorak u njihovoj vojničkoj karijeri.

- Stupajući u oficirski i podoficirski stroj, otvaraju vam se nove prilike za usavršavanje i napredovanje u karijeri- kazao je ministar, te naglasio da ovaj trenutak treba da predstavlja motiv i podsticaj da u narednom periodu ulože dodatni napor u davanju ličnog doprinosa modernizaciji i izgradnji sposobnosti Vojske.

Konjević je poručio da od njih očekuje da časno i savjesno služe svojoj zemlji, da dostojanstveno predstavljaju Vojsku Crne Gore i da budu uzor mlađim kolegama u stroju, ali i svima u ličnom okruženju, kako kod kuće, tako i u sredini u kojoj žive. 

On je podsjetio da je vojnički poziv, tradicionalno, u crnogorskoj hiljadugodišnjoj istoriji, bio posebno cijenjen.

- Zbog toga se, već vjekovima, sa ponosom sjećamo crnogorskih oficira i vojnika, velikana i velikanki crnogorskih slobodarskih i antifašističkih tradicija, koji su nosili luču slobode, nezavisnosti i otpora okupaciji-kazao je Konjević.

On je posebno naglasio doprinos hrabrih Crnogorki koje su, kako je dodao,  noseći uniformu i pušku, živote davale za pravo, čast i slobodu, za svoju i našu Crnu Goru. Prisutnim oficirima i podoficirima, ministar Konjević je poželio puno uspjeha na novim dužnostima, da odgovorno i profesionalno izvršavaju postavljene zadatke i da na osnovu ostvarenih rezultata napreduju u karijeri i jačaju Vojsku Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. jun 2023 04:24