/ - фото: WWW.UCG.AC.ME
19/09/2022 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konkurs UCG za master studije krajem septembra

Iz UCG su saopštili da je konkursom predviđeno ukupno 1.875 mjesta za upis

Organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore (UCG) raspisaće krajem mjeseca, nakon završetka septembarskog ispitnog roka, konkurs za upis na budžetske master studijske programe obima 120 ECTS kredita, u studijskoj 2022/23. godini.

Iz UCG su saopštili da je konkursom predviđeno ukupno 1.875 mjesta za upis.

Konkursi će, kako su naveli, biti objavljeni na internet stranicama organizacionih jedinica, kao i u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

Iz UCG su kazali da je konkursom predviđeno 85 mjesta na Biotehničkom fakultetu, 150 na Ekonomskom, 300 na Elektrotehničkom, 32 na Fakultetu dramskih umjetnosti, 27 na Fakultetu likovnih umjetnosti, 140 na Fakultetu političkih nauka.

- Broj mjesta na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje je 50, na Fakultet za turizam i hotelijerstvo 100, Filološkom 225, Filozofskom 150, Građevinskom 120, Mašinskom 110, Medicinskom 30, Metalurško-tehnološkom 60, kaže se u saopštenju.

Na Muzičkoj akademiji predviđeno je 36 mjesta, na Pomorskom fakultetu 90, Pravnom 80 i Prirodno-matematičkom 90.

Iz UCG su naveli da će se prijave podnositi u studentskim službama.

- Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji budu oglašeni konkursom, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su rekli da sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica.

Kako su dodali, informacija o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljuje se na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

- Upis na master akademske i primijenjene studije se vrši na konkurentskoj osnovi, u skladu sa rezultatima postignutim na osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita i prijemnom ispitu, nakon sprovedenog postupka rangiranja, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:29