Зимска школа за студенте / - МЕК
04/01/2022 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Конкурс за учешће студената магистарских студиjа на Зимскоj школи универзитета у Италији

Министарство економског развоjа као водећи партнер на проjекту SMART ADRIA омогућиће учешће на Зимскоj школи за три студента магистарских студиjа на универзитетима у Црноj Гори, за коjе ће бити покривени трошкови учешћа

Министарство економског развоjа обjавило jе Конкурс за учешће студената магистарских студиjа универзитета у Црноj Гори на Зимскоj школи “Изазов еколошке одрживости за морска приобална подручjа” коjа ће се одржати на Универзитету Молизе у Термолиjу (Италиjа) од 16. до 18. фебруара 2022. године.

- Зимска школа о плавом расту: Изазов еколошке одрживости морских обалних подручjа jе активност у оквиру проjекта „SMART ADRIA Blue Growth“ коjи се финансира у оквиру ЕУ Програма прекограничне сарадње Италиjа-Албаниjа-Црна Гора.

Министарство економског развоjа као водећи партнер на проjекту SMART ADRIA омогућиће учешће на Зимскоj школи за три студента магистарских студиjа на универзитетима у Црноj Гори, за коjе ће бити покривени трошкови учешћа на семинарима, путни трошкови, као и трошкови боравка у Италиjи за вриjеме одржавања Зимске школе - наводи се у саопштењу министарства.

Циљ ове школе jе унапређење знања и вjештина у областима плавог раста са фокусом на сљедеће теме: Подстицање одрживог приобалног туризма у jадранскоj региjи; Презентовање праксе одрживе и интегрисане гастрономиjе у морском приобалном подручjу; Промовисање добре праксе циркуларне економиjе за мала и средња предузећа у циљу побољшања квалитета животне средине приобалног морског подручjа (препоруке за смањење употребе пластике за jеднократну употребу у туристичкоj и рибарскоj индустриjи); Зелени и плави послови (стратегиjе прилагођавања и ублажавања ефеката глобалних промjена на приобално и морско окружење у циљу очувања еколошког квалитета морских вода); ЕУ програми за финансирање плавог раста (представљање програма ХОРИЗОН Еуропе, припрема проjектних предлога).
Рок за подношење електронских приjава jе понедjељак, 17. jануар 2022. године, до 14 часова, путем и-мејл адресе Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. За сва додатна питања у вези са конкурсом контакт особа jе Росанда Jоцовић, самостална савjетница у Одjељењу за европске интеграциjе, програмирање и имплементациjу ЕУ фондова.

О условима и процедури приjављивања, као и критериjумима оцjењивања можете се детаљниjе информисати путем саjта министарства, а сви детаљи конкурса налазе се на следећем линку: https://www.gov.me/clanak/konkurs-za-ucesce-studenata-magistarskih-studija-univerziteta-u-crnoj-gori-na-zimskoj-skoli-izazov-ekoloske-odrzivosti-za-morska-priobalna-podrucja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:06