Трећа годишња конференција HUGEN мреже / - STEFANSAMANDOV
16/03/2022 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копредсједница Женског клуба на Трећој годишњој конференцији HUGEN мреже

Павићевић је указала на најзначајније резултате које је Женски клуб постигао током прве године рада

Копредсједница Женског клуба Скупштине Црне Горе Весна Павићевић учествовала је на трећој годишној конференцији "Допринос парламентарне сарадње унапређењу људских права и родне равноправности", коју су организовали Вестминстерска фондација за демократију (WFD) и Мрежа праламентарних одбора за људска права и родну равноправност Западног Балкана (HUGEN мрежа),  која је организована у Скопљу од 14. до 16. марта.

image

Весна Павићевић на конференцији HUGEN мреже

- STEFANSAMANDOV

Током првог дана конференције посланица Павићевић је представила организацију и рад Женског клуба Скупштине, од свог оснивања до данас.

Павићевић је указала на најзначајније резултате које је Женски клуб постигао током прве године рада, укључујући измјене Кривичног законика у дијелу увођења обавезе регистра починица кривичних дјела против полних слобода над малољетним лицима, измјене Закона о обавезном здравственом осигурању и Предлога Закона о медицински потпомогнутој оплодњи, промовисање иницијативе за креирање Банке хуманог млијека у Црној Гори, као и обезбјеђење додатних финансијских средстава из Буџета Црне Горе за пројекте усмјерене на оснаживање жена и промоцију женске историје и културе. Приказан је и видео-спот који је урађен у оквиру обиљежавања прве године рада Женског клуба, под називом "Буђење".

Током дискусије, оцијењено је да је у веома кратком периоду, захваљујући бројним активностима и постигнутим резултатима, Женски клуб Скупштине Црне Горе препознат као примјер добре праксе организованог дјеловања жена посланица на подручју Западног Балкана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:41