/ PROF.DR DRAGAN KOPRIVICA
27/05/2023 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Ni vjekovi pred nama neće potamniti uspomenu na Duška Jovanovića

Razni čelnici vlasti već godinama, posebno pred izbore, ističu da to mučko ubistvo mora biti rasvijetljeno, naveo je Koprivica

Profesor dr Dragan Koprivica kazao je da je na današnji dan, prije 19 godina, borac za pravdu, javnu riječ i dostojanstvo novinarske profesije, glavni i odgovorni urednik "Dana", Duško Jovanović, neustrašivo položio svoj život za Crnu Goru u znak herojskog otpora silama mraka i represije.

- Njegovo slavno ime pominjaće se dok je Crne Gore i Lovćena, a junačka pogibija rodoljuba, koji se “ne hće u lance vezati”, ostaje kao svijetli primjer generacijama koje dolaze. Ni vjekovi pred nama neće potamniti uspomenu na Duška Jovanovića, neustrašivog borca za pravdu, kojem su obraz i pravo na istinu bili preči i od samog života- naveo je Koprivica.

Kako je istakao, umirući prkosno, stigao je još, kao veliki čovjek, da u tim posljednjim trenucima svog života zapita šta je sa nekim povrijeđenima u toj tragičnoj pucnjavi...

- Razni čelnici vlasti već godinama, posebno pred izbore, ističu da to mučko ubistvo mora biti rasvijetljeno. No, davno je rečeno da je pravda spora ali dostižna...- naveo je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:58