/ B.M., ilustracija
01/10/2023 u 14:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica održao koncert u krugu bolnice u Dobroti

Pogram je otvorila radna terapeutkinja Jelena Kljajević, koja se u ime ustanove zahvalila gostu na njegovim nastojanjima da humanitarnim koncertom uljepša boravak pacijentima ove bolnice

Humanitarni koncert Dragana Koprivice održan je juče u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju "Dobrota" u Kotoru.

Pogram je otvorila radna terapeutkinja Jelena Kljajević, koja se u ime ustanove zahvalila gostu na njegovim nastojanjima da humanitarnim koncertom uljepša boravak pacijentima ove bolnice.

 - Pritom je istakla da na planu očuvanja psihofizičkog zdravlja osmijeh i dobro raspoloženje čine posebnu i neizostavnu terapiju, što se očito može priuštiti i češće nego što se misli, te pacijenti treba neki put i da pjevaju, recituju i raduju se zbog onih koji ih podržavaju -  navodi se u saopštenju.

Kljajevićeva je istakla i da Koprivica organizuje koncert u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. oktobra, a da kulturni sadržaji sličnog tipa predstavljaju poseban ugođaj za sve pacijente, pozitivno utičući na proces liječenja i doprinoseći njihovom boljem opštem psihofizičkom stanju.

Koprivica se tokom programa predstavio prvo svojim aforizmima, koji su izazvali salve smijeha, zatim, sviranjem na harmonici, pjevanjem izabranih evergrin melodija, kao i domaćih starih i novih folk hitova.

- U kreiranju izvrsne atmosfere, uz pjevanje Koprivice i sviranje na harmonici, učestvovali su i pacijenti, koji su pjevali poznate refrene, a njihovo dobro raspoloženje osjećalo se tokom cijelog susreta - dodaju u saopštenju.

Nakon humanitarnih izvođenja predstave Studentskog teatra “Desert flower”, po tekstu i režiji Koprivice, u JU “Kakaricka gora”, “Komanski most” i Dječji dom “Mladost” – Bijela, i njegovih koncerata u Zatvoru – Bijelo Polje, JU “Komanski most”, “Kakaricka gora” i Centar “Ljubović”, Kprivca je najavio da će se nastaviti izvođenja predstave i koncerata u ustanovama posebnog tipa.

Prvi sljedeći koncert zakazan je za 7. oktobar u Dječjem domu “Mladost” – Bijela.

 - Humanitarno muzičko veče u Budvi u zgradi Akademije znanja biće održano 24. oktobra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoja JU Dnevni centar ‘Biseri‘ – Budva, a zakazuju se i drugi koncerti na kojima će kao gosti programa nastupati i pjesnici Sanja Veličković Radonjić i Darko Bulić -poručuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:13