/ Лого коалиције - фото: КОР
30/05/2021 u 20:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КОР: Мјештани Томашевића одлукама претходне власти одсјечени, траже Кривокапићеву помоћ

Дио грађана који је остао везан за своја огњишта претрпио је подјелу имања проласком прве магистрале, жртвовали су се за опште добро

Коалиција за одрживи развој затражила је од предсједника Владе Здравка Кривокапића, који ових дана обилази градове и грађане широм бивше Југославије, да под хитно обиђе и мјештане даниловградског насеља Томашевићи, којима ће, како кажу, погрешним одлукама претходне власти живот бити знатно отежан.

– Бјелопавлићка равница, некада житница Црне Горе, могла би и сада да  храни читаву државу, али је неодговорним управљањем добар дио обрадивог земљишта затрпан каменом, а уз магистрални пут Даниловград – Подгорица умјесто жита, пшенице и усјева, никле су хале и хангари. Дио грађана који је остао везан за своја огњишта претрпио је подјелу имања проласком прве магистрале, жртвовали су се за опште добро. Јутрос видимо да мјештани даниловградског насеља Томашевићи, умјесто да растерећено и уз помоћ државе развијају пољопривреду, почињу битку да сачувају могућност да обрађују своја имања до којих ће им приступ отежати нова, брза цеста која пролази између њихових кућа и имања. Неодговорним пројектовањем локалне и државне власти још једном су показали да је пројекат еколошке државе исполитизован, јер је онима који одлучују о судбини народа екологија и одрживи развој на последњем мјесту, ако га се икада и сјете. Умјесто да са пољопривредницима дјелују у истом правцу и раде на развијању пројекта за добробит свих људи, они их оваквим пројектима гурају у пропаст, јер неће моћи да обраде ни десет квадрата баште, а да за то не утроше десетоструко више времена и ресурса него до сада – наводе у тој НВО.

Премијеру поручују да му грађани Црне Горе морају бити приоритет.

– Из медија смо информисани да локална власт игнорише њихове захтјеве да им се омогући приступ имањима, зато очекујемо да их ријешите Ви, са својим сарадницима. Подсјетићемо јавност да није било тако давно када су бивши премијер Душко Марковић, директор Управе за саобраћај Саво Парача, градоначелник Подгорице Иван Вуковић и предсједница Општине Даниловград Зорица Ковачевић обиљежили почетак радова на изградњи булевара од Подгорице до Даниловграда, чија је вриједност 24 милиона еура.  Жалосно је да се прије почетка толико вриједне инвестиције, коју плаћају сви, па и мјештани које тај пројекат угрожава, није нашло за сходно да  се саслушају потребе људи који живе у најгушће насељеном мјесту уз магистралу, а који ће платити  дио тог пута, као и сви ми – наводе у КОР-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:01