Požar na trajektu ”30. avgust” / - PORTAL DAN
24/03/2023 u 10:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kordić o požaru na trajektu: Ovaj manji eksces poslužio kao vježba za protivpožarnu zaštitu

Trajekt ,,Trideseti avgust“ nastaviće sa radom uskoro, rekao je Kordić.

Na trajektu ,,Trideseti avgust” JP Morsko Dobro, dok je brod ukrcavao automobile na pristaništu u Kamenarima, jutros je došlo do manjeg kvara praćenog dimom.

Direktor Saobraćaja JP Morsko, Ivo Kordić je za Radio Tivat objasnio da nema nikakvog razloga za brigu, te da je ovaj manji eksces poslužio kao mjesečna vježba za protivpožarnu zaštitu.

(FOTO/VIDEO) Požar na trajektu "Trideseti avgust"

-Desio se manji kvar – pucanje prilikom zagrijavanja prenosnog kaiša na pomoćnom motoru, a ne glavnom. Tako da je bio dim a ne požar na brodu, koji je brzo riješen. Što se tiče vatrogasnih kola, odnosno jedinice koja je došla, s obzirom da na brodu imamo protivpožarni plan pomoću kojeg je predviđeno da se radi vježba protivpožarne zaštite na brodu svakog mjeseca, iskoristili smo ovaj manji eksces da napravimo vježbu, tako da zadovoljimo i potrebe broda- rekao je Kordić.

Dodao je da nije bilo veće panike zato što je bilo jasno da nije bio požar:

"Po mojim informacijama nije bilo nikakve panike, niti zabrinutosti putnika, jer se vidjelo da je to manji kvar, odnosno dim nekad izbije i iz auta, kad se pregrije, a kamoli iz broda. To je gumeni kaiš.“

Trajekt ,,Trideseti avgust“ nastaviće sa radom uskoro, rekao je Kordić.

,-Za pola sata-sat najkasnije će trajekt nastaviti sa vožnjom. Čekamo samo da se provjetri prostorija da bi bila potpuno bezbjedna za ulazak-zaključio je Ivo Kordić direktor Saobraćaja JP Morsko Dobro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 21:38