Marko Kovač / - VLADA CG
01/04/2023 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač: SDT da ispita postupanje Grdinića u predmetima Irene Radović i Radoja Žugića

Ministar pravde tražio je i da SDT ispita da li su presude u tim slučajevima donijete po bilo čijem nalogu , ili usljed nedozvoljenog uticaja treće strane

Ministar pravde Marko Kovač pozvao je SDT da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta u podgoričkom Osnovnom sudu po tužbama nekadašnje viceguvernerke Centralne banke Crne Gore Irene Radović protiv givernera CBCG Radoja Zugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane postupajučeg sudije Mladena Grdinića, koji je sada kandidat za predsjednika Privrednog suda.

- U cilju otklanjanja bilo kakvih sumnji u pogledu integriteta pojedinih kandidata za predsjednika Privrednog suda Crne Gore, a imajući u vidu navode gospođice Irene Radović u dijelu postupanja sudije Osnovnog suda u Podgorici Mladena Grdinića, ovim putem pozivam SDT da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta po tužbama Irene Radović i Radoja Zugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane kandidata sudije Grdinića i eventualno drugih lica, saopštio je Kovač.

Takođe, pozvao je SDT da ispita da li su presude u tim slučajevima donijete po bilo čijem nalogu , ili usljed nedozvoljenog uticaja treće strane.

Podsjetimo, Radović je saopštila da je Grdinić postao glavni junak moje knjige „Mobing u Crnoj Gori: o žrtvama, nasilnicima i njihovim moćnim zaštitnicima“, koja je promovisana u julu 2022. godine.

- Vrlo je simptomatično da se ovaj pojedinac, kao ni brojni drugi, o čijim nepočinstvima sam u ovoj knjizi detaljno pisala, nijesu usudili da u proteklih 9 mjeseci pokušaju da ospore bilo koji činjenični navod. A navodi iz moje knjige, besplatno dostupne na društvenim mrežama, teško optužuju sudiju Grdinića kao vojnika i saučesnika Vesne Medenice, Radoja Žugića, porodica Đukanović i Vujanović, i Zorana Pažina koji su bili aktivno involvirani u teške opstrukcije Ustava i zakona i namještaljke u mom slučaju, navela je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 18:31