/ - FOTO: Nevena Bulajić
20/02/2023 u 13:47 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević uručio priznanja vatrogascima koji su učestvovali u spasilačkoj akciji u Turskoj

Na svečanom prijemu spasiocima su uručena priznanja i simbolične novčane nagrade za pokazanu profesionalnost i humanost

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za 11 pripadnika Službe zaštite i spašavanja koji su bili u Turskoj u akciji izvlačenja stradalih i povrijeđenih u centru Kahramanmaraša, grada u Turskoj za koga se smatra da je najviše razoren u zemljotresu.

Na svečanom prijemu spasiocima su uručena priznanja i simbolične novčane nagrade za pokazanu profesionalnost i humanost.

Kovačević je tom prilikom kazao da je lokalna samouprava imala obavezu da vrednuje ono što su naši vatrogasci uradili u prethodnom periodu.

-Odlazak u Tursku bila je zajednička akcija Opštine i Službe zaštite i spašavanja, u kojoj smo mi imali lakši dio posla – da odobrimo njihov odlazak. To je bila njihova inicijativa, jer su željeli da idu i pomognu ljudima koji su se nalazili u nevolji, što su i uradili, a mi smo imali potrebu da kažemo svima da to vrednujemo kao Opština i da se divimo njihovoj hrabrosti i humanosti. Oni koji su po nekoj obavezi išli tamo i morali da odu svakako su za poštovanje, a postupak onih koji su samoinicijativno željeli da idu i pomognu nešto je što još više treba cijeniti. Mi smo odlučili da im to vrednujemo i da im se zahvalimo što su na najbolji mogući način prezentovali našu opštinu i našu zemlju, kao zemlju velikih, hrabrih i humanih ljudi- poručio je Kovačević.

Komandir Službe Slavko Tadić zahvalio se predsjedniku na podršci koju, kako kaže, neizmjerno daje od prvog dana svog mandata.

-Upravo smo od predsjednika Kovačevića dobili obećanje da ćemo nabaviti pse tragače i dodatnu opremu koja nam nedostaje. Za ovaj period nove lokalne uprave predsjednik Kovačević čini sve što nam treba – nabavili smo novu opremu i sve ostalo što nam je bilo neophodno. Zahvaljujem se, takođe, i svim privrednicima koji su pomogli pri odlasku u Tursku, ali prvenstveno mojim kolegama vatrogascima, koji su pokazali da imamo kapaciteta i profesionalizma da odgovorimo nesreći koja je zadesila Tursku- zaključio je Tadić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 03:29