Dragan Krapović / Media Biro
14/03/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Državnom tužilaštvu dostavljena dokumentacija o slučaju uzimanja municije iz vojnog magacina u Brezoviku

Ministar odbrane i funkcioner Demokrata Dragan Krapović kazao je da je danas Tužilaštvu dostavio zahtjev za preduzimanje radnji u cilju ispitivanja izdavanja municije i automatskog oružja 28. avgusta 2020. godine iz vojnog magacina u Brezoviku i eventualne krivične odgovornosti za te aktivnosti.

- Imam pravo da sumnjam na krivičnu odgovornost, u odnosu na ono što su sveukupne okolnosti ovog slučaja, a to je svakako činjenica da se ovo dogodilo dva dana pred održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Iz tog razloga meni posebno izaziva sumnju i zabrinutost da je preuzimanjem automatskog oružja i municije iz magacina Vojske Crne Gore pokušana nasilna promjena ustavom zagarantovane slobode izražavanja, izborne volje građana i postoji sumnja o izvršenju jednog ili više krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore - kazao je Krapović.

Ministar je kazao i da o detaljima ne može da govori, jer postoji oznaka tajnosti na ovom slučaju. Istakao je i da ne može da odgovori na pitanje je li to moglo da se uradi bez znanja tadašnjeg ministra odbrane Predraga Boškovića.

- Znamo tačno tri institucije kod kojih je završilo oružje i municija, jedna nije u Ministarstvu odbrane, a dvije jesu, postoji jedan broj lica iz Vojske Crne Gore, imena su poznata bezbjednosnim organima države Crne Gore - kazao je ministar.

(Media Biro)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:06