Krapović i Radulović / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
27/03/2024 u 13:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krapović-Radulović: Angažmanom društvenih aktera raditi na podizanju svijesti o značaju sektora bezbjednosti i odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović i predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore Dragan Radulović, potpisali su Memorandum o saradnji, koji predstavlja osnovu za učešće u projekatima od značaja za obje strane.

Iz resora su naveli da naglašeno je da će se kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti, između ostalog, raditi i na promociji NATO i Evropske unije.

Krapović je, kako stoji u saopštenju, istakao važnost saradnje sa Asocijacijom, s obzirom na prirodu njenog djelovanja, ali i činjenicu da je potrebno angažovanje što većeg broja društvenih aktera kako bi zajedničkim naporima radili na podizanju svijesti o značaju sektora bezbjednosti i odbrane.

- Ovaj vid poslovne saradnje važan je aspekt u suočavanju sa bezbjednosnim izazovima koji se stalno mijenjaju i zahtijevaju sveobuhvatne pristupe, čemu će doprinijeti ekspertiza članova Asocijacije, posebno u oblasti sajber bezbjednosti i kritične infrastrukture - kazao je Krapović.

Iz MoD su naveli da Krapović i Radulović izrazili su očekivanje da će saradnja rezultirati brojnim inovativnim projektima i inicijativama.

- Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore je organizacija koja se bavi bezbjednosnim poslovima u javnom i privatnom sektoru. Njen rad je, između ostalog, usmjeren na razvoj i unapređenje korporativne bezbjednosti i upravljanje bezbjednosnim rizicima, pružanje stručne pomoći privrednim društvima i državnim institucijama u izradi bezbjednosnih planova kritične infrastrukture, zaštite lica i imovine, zaštite i spašavanja, kao i sajber bezbjednosti - naveli su iz resora Krapovića.

Asocijacija je, dodaju, dio Udruženja za korporativnu bezbjednost Jugoistočne Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:08