Са састанка / - фото: Влада
22/09/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Милатовић: Знамо да смо одабрали најбоље кандидате који ће говорити о ЦГ у Дубаију

Предсједник Владе поручио је да је мисија ове Владе да у тај црногорски микрокосмос што више људи долази, да му се са радошћу враћа, „али и да га што мање вас, и припадника ваше генерације, напушта“

Предсједник Владе Здравко Кривокапић и министар економског развоја Јаков Милатовић, угостили су у „Вили Горица“ информаторе који ће бити задужени за комуникацију са посјетиоцима Павиљона у оквиру Ексxпо 2020. Млади, талентовани, образовани људи, који су показали висок степен познавања прилика у Црној Гори, али и у свијету, одабрани су да на најбољи начин, током 182 дана трајања изложбе, представљају све потенцијале наше земље.

Кривокапић је казао да му је задовољство што је данас међу младим, талентованим и образованим људима, који су добили ту част и привилегију да представљају своју земљу на Свјетској изложби ЕXПО 2020 у Дубаију.

 - Осјећање поноса и части данас станује и у нама, јер знамо да смо одабрали најбоље кандидате који ће говорити о Црној Гори и њеним потенцијалима. Наши вриједни и поштени људи су наш најзначајнији ресурс. Без обзира на то што ће црногорски павиљон у Дубаију бити богат различитим садржајима, који ће, сигуран сам, задивити све посјетиоце изложбе, не заборавите да ћете на том мјесту управо ви бити онај реперезентативни узорак свих нас - назначајнији симбол своје домовине, њено лице и наличје, њен понос. По начину на који будете изражавали своју несумњиву елоквентност и интелигенцију, своје образовање и луцидност, још успјешније ћете преносити поруку да је Црна Гора уистину земља добрих, гостољубивих, отворених и креативних људи. Уз све наше потенцијале и природне љепоте, ви ћете за тај свијет представљати прва широм отворена врата у наш магични микрокосмос - казао је премијер.

image

Са састанка

- Влада ЦГ

Предсједник Владе поручио је да је мисија ове Владе да у тај црногорски микрокосмос што више људи долази, да му се са радошћу враћа, „али и да га што мање вас, и припадника ваше генерације, напушта“.

- Јер ово је ваша кућа, ваш зелени гај и ваша будућност. Желим вам пуно успјеха у наредним мјесецима, који ће тражити посвећеност и мотивацију да будете креативни, занимљиви, проактивни и да осјећај патриотизма демонстрирате на најдостојанственији и најпрефињенији начин, како доликује вама и Црној Гори - поручио је премијер Кривокапић.

Информатори ће имати значајну улогу представљања Црне Горе на догађају који се најављује као један од најзначајнијих икад. С обзиром на велики број пријављених кандидата, који су били изузетни, умјесто осам како је првобитно планирано, одабрано је 14 кандидата који ће наизмјенично радити на Еxпо сите-у.

Препознајући значај младих људи у нашој земљи, министар Милатовић је учествовао у финалном кругу одабира, а и овом приликом изразио је своје задовољство због сусрета са онима који ће нас представљати на начин какав Црна Гора заслужује.  Говорећи како су млади људи наш најбољи ресурс, истакао је како без њих и снова које сањају нећемо имати коме да оставимо насљеђе.

 - То знам јер сам био један од вас, и учећи на престижним школама, радећи у великим корпорацијама, увијек сам желио да стечено знање искористим и дам допринос промјенама и развоју Црне Горе. Поносан сам што данас у присуству ових младих људи могу да изразим импресије поводом заједничких активности, које су упркос бројним и не тако малим изазовима,  допринијеле да  учешће наше земље у овом великом пројекту  буде спремно на вријеме и у коначном резултира завршетком  радова  на   павиљону  и прије истека рока - рекао је Милатовић.

Информатори су исказали захвалност на прилици и изразили  задовољство што су учествовали у једном транспарентном процесу, да покажу шта знају и умију и на основу тога  буду  одабрани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:37