Кривокапић, Стијовић / - фото: Саша Матић, Колаж
15/04/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Стијовић у недељу отварају Кућу маслина у Бару

Кућа маслина биће центар црногорског маслинарства и кућа свих црногорских маслинара

Предсjедник Владе Здравко Кривокапић, и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стиjовић отвориће у недељу 17. априла, обjекат Кућа маслина у Старом Бару.

Како се наводи у саопштењу, догађаj ће почети у 17 часова.

- Кућа маслина биће центар црногорског маслинарства и кућа свих црногорских маслинара. Грађевински радови на Кући маслина почели су у октобру 2019. године, и данас имамо савремен, максимално функционалан обjекат у складу са амбиjентом локациjе - истакли су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они су посебно истакли да ће се у Кући маслина вршити прерада и производити уље искључиво по стандардима ЕУ, паковање и етикетирање уља, одржавати радионице, семинари, обуке, обучавати маслинари али и потрошачи.

- За туристе, коjи током читаве године посjећуjу Стари Бар, ту су продаjни и изложбени простор, те ће се на таj начин вршити промоциjа црногорских производа. Осим Кривокапића, и министра Стиjовића са сарадницима, отварању ће присуствовати предсjедник Општине Бар Душан Раичевић, представници Управе jавних радова, представници удружења маслинара - казали су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:07