Здравко Кривокапић / - DJORDJE CMILJANIC/PR CENTAR
13/10/2021 u 13:16 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Технологије олакшавају живот и чине га квалитетнијим

Када то примиjенимо у свакодневном животу имаћемо оно што jе наjважниjе, а то jе да наш одговор на сва дешавања буде такав да избjегнемо губљење времена, поручио је премијер Кривокапић

Основно опредjељење Владе Црне Горе jе паметан, одржив и инклузиван приступ, а да би се то могло реализовати у пракси неопходна jе дигитална трансформациjа коjа jе jедан од главних задатака ове Владе, саопшто jе премиjер Здравко Кривокапић.

Он jе на отварању Састанка на високом нивоу у оквиру трећег дана Дигиталног самита економиjа Западног Балкана, коjи се одржава у Подгорици, казао да технологиjе олакшаваjу живот, чине га квалитетниjим са могућношћу брже комуникациjе.

– Технологиjа jе присутна, али не треба да будемо робови технологиjе. Она треба да служи човjеку, а не човjек технологиjи. На четвром Дигиталном самиту обрађене су четири круциjалне теме, коjе обухватаjу све што jе карактеристика данашњег тренутка, а прво су дигиталне вjештине и компетенциjе. Управо jе ту веза коjу пресликавамо кроз област коjа треба да буде наjвише заступљена у нашем образовању. Друга важна тема jе дигитална економиjа. Када то примиjенимо у свакодневном животу имаћемо оно што jе наjважниjе, а то jе да наш одговор на сва дешавања буде такав да избjегнемо губљење времена – кпоручио jе Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:19