/ - фото: ПР ЦЕНТАР
19/10/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Квалитетним пројектима до смањења дискриминације

Александра Поповић нагласила је да Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама у посљедње три године, само у овој области подржала 74 пројекта

Конференција под називом “Ја знам шта је дискриминација, знаш ли ти?”, прави је показатељ колико квалитетни пројекти могу допринијети смањењу дискриминације лица са инвалидитетом у Црној Гори, саопштила је в.д. генералне директорице Директората за заштиту и једнакост лица са инвалидитетом, Александра Поповић.

Поповић је нагласила да је Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама  у посљедње три године, само у  овој области  подржала 74 пројекта, укупне вриједности 1,427 милиона еура, а да је за 2021. годину, за пројекте који се тичу заштите и једнакости лица са инвалидитетом,  опредијељено више од 388.000 еура.

- У наредном периоду, обећала је још интезивнији рад на смањењу дискриминације лица са инвалидитетом у ЦГ, у партнерству са НВО организацијама, као неопходним актером у том циљу. О пројекту и реализованим активностима говорили су извршни директор невладине организације “Савеза слијепих Црне Горе ” , Горан Мацановић, као  и координаторка пројекта, Катарина Биговић- саопштено је из Министарства правде, људских и мањинских права.

Испред Институције Заштитника људских права и слобода, присутнима се обратила и замјеница Нерма Добраџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:55