Зоран Лакушић / Фото: ДНП
16/12/2021 u 13:36 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лакушић на мети напада, пријете му да се неће добро провести

Добија пријетње преко друштвених мрежа, али и у непосредном контакту од лица која незаконито ваде шљунак из Мораче

Предсjедник Одбора директора Регионалног водовода Зоран Лакушић казао је за "Дан" да у последње вријеме све чешће добија пријетње преко друштвених мрежа, али и у непосредном контакту од лица која незаконито ваде шљунак из Мораче.

Он истиче да држава ради свој посао, пријетњи не би било, а с обзиром на то да је мета напада, намеће се одговор који су резултати рада државних органа.

–Нисам пријављиво полицији пријетње, јер оне долазе махом од мјештана, али и од неких профила са друштвених мрежа иза којих се сигурно крију заступници фирми које су уништиле Морачу. Мени ово није новост да сам на мети, када уђете у неку борбу онда на овакве ствари треба да будете спремни, а нико ко се искрено бори за неки циљ нема право да одустане – истакао је Лакушић.

Он каже да је и 2005. године био на мети прогона када је тадашњег градоначелника Подгорице Миомира Мугошу назвао вођом грађевинске мафије.

– Судило ми се до 2009. и на крају сам ослобођен. Ја од борбе нијесам одустајао ни када је ДПС био на власти, па нећу ни сада. Сада и не пријављујем полицији јер су то оне прозивке "да видимо смијеш ли доћи", "дођи па да видиш како ћеш се провести", има ту и оних "пријатељских" савјета да припазим шта радим, али и заиста пријатељских коментара који питају зашто излажем себе и који се боје да нема сврхе сав тај труд. Чињеница је да ми на терену немамо помаке, јер осим медијских промоција појединих људи, ми резултат немамо. Сваког дана упозоравам да се са експлоатацијом шљунка наставља, односно са крађом, али спречавања нема – истакао је Лакушић.

Поручио је да је сагласан са констатацијом премијера Здравка Кривокапића да је у овом моменту мафија јача од полиције.

– Држава када би радила свој посао не би било пријетњи, него би ти људи били гдје им је мјесто. Такође, не би се уништавала Морача и не би се крао шљунак – закључио је Лакушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:04