/ фото Дан
21/02/2022 u 17:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лакушић најавио провјере воде на изворишту Боље сестре

Лакушић је, након сједнице Одбора директора, најавио да ће константно провјеравати квалитет и квантитет воде изворишта

Одбора директора Регионалног водовода ће посветити посебну пажњу очувању квалитета и квантитета воде која се захвата са изворишта Боље сестре, казао је Предсједник Одбора директора те компаније Зоран Лакушић.

Лакушић је, након сједнице Одбора директора, најавио да ће константно провјеравати квалитет и квантитет воде изворишта, али и појачани надзор зона санитарне заштите у циљу евидентирања свих недозвољених радњи.

Он је казао да је крајњи циљ тих акција заштита ресурса којима располаже Регионални водовод и који су од немјерљивог значаја за нормално функционисање живота на црногорском приморју.

- Током претходног периода констатован је тренд пада издашности изворишта који је нарочито изражен од 2017. године па надаље, док је задњих година дошло до драстичног пада издашности у односу на претходни период- рекао је Лакушић.

Он је у саопштењу казао да ће Одбор директора водити кампању како би указао и подстакао надлежне институције на ефикаснију заштиту у циљу заустављања даљег пада издашности водоизворишта Боље сестре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:27