foto: Utočište velikih mačaka / - FOTO: UTOčIšTE VELIKIH MAčAKA
22/06/2022 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Lav stigao u Holandiju, dobio i ime

- Dobro došao Nikola! Želimo vam sve naјbolje i daćemo vam vremena da se skrasite - napisali su na FB stranici utočišta velikih mačaka

Lavić koji je prije dva transportovan iz Crne Gore, danas je stigao u Holandiju, navode iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Mladunče lava provelo je pet mjeseci u Crnoj Gori, a u našu državu dospjelo je krijumčarenjem zbog kojeg su uhapšene tri osobe. 

U međuvremenu, iz holandskog utočišta velikih Mačaka objavili su niz fotografija, a i lavić je dobio i ime.

image

foto: Utočište velikih mačaka

- FOTO: UTOčIšTE VELIKIH MAčAKA

- Nikolino preseljenje јe bilo veoma uspješno. Naš tim ga јe stalno proveravao tokom njegovog putovanja i sve јe ispalo dobro. Veliko hvala timu za veoma efikasnu vožnju preko granica do Nikoline kuće. Dobro došao Nikola! Želimo vam sve naјbolje i daćemo vam vremena da se skrasite - napisali su na FB stranici utočišta velikih mačaka.

Лав напушта Црну Гору

Za lavića saznalo se kada se izgubio u Budvi, a  nakon toga je boravio u smještaju koji je sagrađen u sklopu Vodoizvorišta Bolje Sestre pod budnim okom Agencije.

image

foto: Utočište velikih mačaka

- FOTO: UTOčIšTE VELIKIH MAčAKA

Iako je na početku bio izgladnio i izgledao neuhranjeno, lavić je napredovao, pa je pred odlazak u Holandiju bio u odličnom zdravstvenom stanju.

- Lav јe vitalan, u odličnom zdravstvenom stanju. Od momenta hvatanja do danas on јe duplirao tјelesnu težinu tako da јe sinoć na vaganju imao 60 kg - naveli su ranije iz Agencije.

Lav će, nakon Holandije, biti transportovan u prihvatilište u Južnoj Africi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:14