Poznati vaterpolisti u posjeti Opštini Kotor / - FOTO: OPšTINA KOTOR
23/06/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legende vaterpola kod potpredsjednika Opštine Kotor

Posjeta organizovana u okviru projekta „Putevima bokeljskih Hrvata“

Potpredsjednici Opštine Kotor Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević sa saradnicima su danas primili u zvaničnu posjetu vaterpolo legende: Mirka Vičevića, Emila Nikolića, Mila Smodlaku, Anđela Šetka, Sandra Sukna, Gorana Grgurevića, Veselina Đuha, Željka Vičevića, Zdravka Radića, Andriju Popovića, Željka Vukčevića, Aljošu Kunaca, Vjekoslava Paskovića, Matiju Brguljana, Maria Brguljana, Vedrana Miloševića, Iva Županovića, Pavla Vičevića, Slobodana Vičevića, Antuna Pana Miloševića, Tripa Shuberta, Zorana Mustura, Zvonimira Reichela i Petra Muslima.

Prisutni su bili i predstavnici projekta Sanja Putica, Patrik Kramarić i Toni Dabinović.

Gosti su kazali da projekt s godinama postaje sve prepoznatljiviji i prihvaćeniji, te da predstavlja izvanredan način za upoznavanje crnogorske i hrvatske javnosti s bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem bokeljskih Hrvata i Crne Gore.

Potpredsjednici su izrazili zadovoljstvo što su danas bili domaćini legendama vaterpola prepoznatim van granica Kotora, Crne Gore i regiona i istakli spremnost da i u narednom periodu sarađuju na projektima koji podižu svijest javnosti o istorijskom nasleđu.

– Opština Kotor je bila i biće u budućnosti pouzdan partner projektima koji se odnose na kulturu i sport, regionalnu saradnju. Posebno mi je zadovoljstvo što je ovogodišnja tema sport jer je Kotor sportski grad, prepoznat po vaterpolu, domaćin Lige šampiona i Len trofeja. Čast je biti u društvu ovakvih sportskih veličina. Sportisti su najbolji ambasadori svojih zemalja, a ovo neka bude dobra najava da će sport nadvladati politiku jer je Kotor žedan sportskih dešavanja, a samim tim i nadmetanja sa najboljim klubovima iz regiona i Evrope – kazao je potpredsjednik Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:13