Милан Лекић / - Б.Је.
02/04/2022 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић понудио помоћ РУП-а породицама погинулих рудара

Желим да, у своjе и у име свих колега из РУП-а, изразим наjтоплиjе риjечи саучешћа породицама наших трагично преминулих колега, државном руководству Србиjе, али и колегама из рудника "Соко", навео је Лекић

Извршни директор Рудника угља Пљевља (РУП) Милан Лекић упутио jе саучешће поводом смрти рудара из рудника у Сокобањи, и понудио помоћ породицама страдалих, преноси Мина.

- Желим да, у своjе и у име свих колега из РУП-а, изразим наjтоплиjе риjечи саучешћа породицама наших трагично преминулих колега, државном руководству Србиjе, али и колегама из рудника "Соко" коjи су, погибиjом осморице рудара, међу коjима су били и млади и породични људи, изгубили своjе приjатеље и драге колеге - навео jе Лекић.

Како jе казао, рудари су препознати као одважни и храбри људи, док jе рударски хљеб тежак, „нериjетко заливен зноjем и крвљу, због чега се у народу кроз вриjеме одомаћила синтагма да jе то хљеб са седам кора“.

- Управо због тога, користим ову прилику да у име РУП-а понудим помоћ, коjа jе у нашоj моћи, породицама погинулих рудара из рудника "Соко", увjерен да jе рударска солидарност нешто што jе изнад свега и нешто што нам jе приjеко потребно - додао jе Лекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:22