/ - ЛП
19/06/2021 u 11:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерали осудили напад на новинарку РТЦГ: Насиље сасјећи у коријену

Хистериjа коjа буjа у друштву не смируjе се а мета су сви коjи мисле другачиjе, а наjприjе новинари коjи су на првоj линиjи одбране слободе говора и jавно изговорене риjечи, навели су из ЛП

Либерална партиjа оштро осуђуjе приjетње упућене уредници Парламентарног канала и емисиjе “Зумирање” на ТВЦГ, Славици Крушчић Васовић. Хистериjа коjа буjа у друштву не смируjе се а мета су сви коjи мисле другачиjе, а наjприjе новинари коjи су на првоj линиjи одбране слободе говора и jавно изговорене риjечи. Баш зато jе важно посебно обратити пажњу на заштиту новинара, за коjе jе ЛП већ годинама тражила да законски добиjу статус службеног лица и на таj начин буду заштићени у обављању своjег посла, наводи се у реаговању Либералне партије.

- Агресиjа, насиље и милитантност мора се сасjећи у кориjену и послати jасна порука неприхватљивости таквих понашања у друштву а поjединце коjи то раде оштро санкционисати. У супротном Црноj приjети анархиjа и распуштеност у коjоj свако ради шта год жели без страха од икаквих посљедица а такав мрак, мржњу и хистериjе, уколико jе допустимо, касниjе ћемо много теже искорjенити - наводе Либерали.

Увjерени су, зато, да ће надлежни предузети све да хитно пронађу и процесираjу одговорне за нападе на новинарку ТВЦГ и заштитити друштво од таквог понашања неодговорних поjединаца. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:25