фото: КЦЦГ / - фото: КЦЦГ
01/12/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лијепа акције групе "Девет добрих жена": Институт за болести дјеце украшен ликовима из цртаних филмова

Зидови у ведрим бојама са ликовима цртаних јунака (Сунђер Боб, Ариел, принцезе, рибице, Спајдрмен), као и дониране играчке анимираће малишане током дијагностике

Неформална група грађанки „Девет добрих жена“ донирала је мурале Одјељењу за радиологију Института за болести дјеце (ИБД) Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) као и играчке. На хуманитарном гесту наших племенитих суграђанки, у име најмлађих пацијената и особља ИБД-а, захвалила се ВД начелница Одјељења за радиологију др Зорка Бадњар Илић.

 - Искрено се захваљујем на донацији јер ће наши најмлађи пацијенти током дијагностике боравити у простору њима прилагођеном. Осликани мурали са ликовима из цртаћа и играчке сигурно ће им умањити стрес и створити осјећај да су у дјечијој играоници а не у болници. Наша установа чини напоре да обезбиједи угодан осјећај нашим малишанима током боравка у болници. Радује ме што нам у томе помажу и пријатељи наше установе. Значај ове донације је посебан јер се ради о групи „Добрих жена“ које својим хуманитарним радом чине добра дјела нашу заједници -  истакла је др Бадњар Илић.

image

фото: КЦЦГ

- фото: КЦЦГ

Неформална група “Девет добрих жена” захвалиле су се на добродошлици и обећале да ће бити још овако лијепих акција за наше најмлађе пацијенте. Кажу за себе да су мала “чета”, али одабрана, која својим волонтерским радом доприносе општем добру, а дјелатност обављају путем сопствених извора финансирања и уз помоћ пријатеља.

image

фото: КЦЦГ

- фото: КЦЦГ

 - Нашу групу, поред мене, чине Санела Растодер, Бојана Ненезић, Ивана Недовић, Тамара Шљиванчанин, Јагода Мијатовић, Милица Кочовић, Јадранка Драгићевић и Ирена Јочић.  Ми смо суградјанке, које мисле на опште добро свих нас. С обзиром да су у групи већина мајке и да смо све посебно осјетљиве на дјецу, родила се идеја да организујемо ову акцију под називом "За осмијех више". Идеја је била да малишанима лијечење буде што пријатније и угодније, а медицинском особљу рад -  појаснила је Биљана Оташевић.

Зидови у ведрим бојама са ликовима цртаних јунака (Сунђер Боб, Ариел, принцезе, рибице, Спајдрмен), као и дониране играчке анимираће малишане током дијагностике.

 - Наравно, акција се не би могла спровести без наших пријатеља који су нам притекли у помоћ са толико љубави и пажње. Надамо се да смо вас обрадовали и да ћете у наредном периоду уживати у новом духу и амбијенту. “Девет добрих жена” ће увијек мислити на вас и у наредном периоду осмишљавати неке нове лијепе акције -  поручила је Оташевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:04