Ljekarska komora / - FOTO: LJEKARSKA KOMORA
28/12/2022 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljekarska komora: Zavod za tranfuziju najbolja ustanova, dr Krnjević doktor godine

Ljekarska komora nagradila najbolje

Zavod za transfuziju krvi je najbolja zdravstvena ustanova u 2022. godini, direktor Interne klinike KCCG, Đorđije Krnjević je doktor godine, a najbolji studenti medicine sa prosječnom ocjenom 10 su Rajmond Gjonaj, Matija Marković i Luka Reković.

To je odlučila komisija Ljekarske komore Crne Gore, a ova tradicionalna godišnja prizanja uručila im je predsjednica, dr Žanka Cerović na ceremoniji koja je održana na Medicinskom fakultetu Crne Gore u Podgorici.

Dr Cerović je obrazložila da je Zavod dobitnik godišnje nagrade “Dr Petar Miljanić”, između ostalog, zbog ostvarenih rekorda u broju prikupljenih jedinica krvi i uvođenja novih metoda poput doniranja trombocita. Takođe, tokom ove godine, zahvaljujući nabavci nove opreme, omogućeno je brže i sigurnije testiranje uzoraka krvi i potpuno automatizovano testiranje trudnica i ambulantnih pacijenata, a, uz to, u potpunosti su zadovoljeni standardi kvaliteta krvi kao lijeka.

Nagradu je preuzela direktorica Zavoda, dr Tamara Šćepanović.

Komisija Ljekarske komore odlučila je da godišnju nagradu “Dr Branko Zogović” za najboljeg doktora u 2022. godini dodijeli direktoru Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore, dr Đorđiju Krnjeviću.

On je nagrađen, kako je navedeno u obrazloženju, između ostalog, i zbog toga što je tokom najjačeg udara korona virusa organizovao kliniku tako da se, uporedo sa COVID pacijentima, omogući nesmetano liječenje i svih ostalih pacijenata. Dodaje se da je dr Krnjević ljekar KCCG sa najviše dežurstava u godini koja je na izmaku.

Nagradu je, u ime dr Krnjevića koji je opravdano bio odsutan, preuzela direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović.

Godišnje nagrade Ljekarske komore za studente medicine dobili su: Rajmond Gjonaj, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici čija je prosječna ocjena u prethodnoj studijskoj godini 10; Matija Marković, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, takođe sa prosječnom ocjenom 10 i Luka Reković, student pete godine Medicinskog fakulteta u Beogradu koji zaključno sa četvrtom godinom studija ima prosjek ocjena 10.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:23