Петар Љуцђонај / - фото: ДПС
08/07/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љуцђонаj: Влада и Министарство пољопривреде сектор мљекарства довели пред гашење

Министарство пољопривреде ниjе испунило ниjедан захтjев коjи им jе упућен од стране сточара, како би се криза у овом сектору превазишла, истакао је Љуцђонај

Нагомилани проблеми у црногорском аграру, произведени Владиним неажурним и незнавеним приступом обавезама, нарочито су погодили сектор сточарства, истиче одборник ДПС-а у СО Тузи и пољопривредник Петар Љуцђонаj.

Произвођачи млиjека су посебно угрожени, усљед повећања циjена нафтних деривата, сточне хране и свих других инпута.

– Министарство пољопривреде ниjе испунило ниjедан захтjев коjи им jе упућен од стране сточара, како би се криза у овом сектору превазишла. То се нарочито односи на тражену помоћ у износу од 5 центи по литру произведеног млиjека, ретроактивно од 1. jануара до стабилизациjе тржишта концентроване сточне хране – казао је Љуцђонај.

Према његовим ријчима, наjављено усваjање Агробуџета фармери чекаjу већ седам мjесеци, тако да ни послиjе његовог усваjања тешко може доћи до побољшања ситуациjе. Све ово jе доказ да Влада нема осjећаj за нужне потребе грађана, а да ресорно министарство не препознаjе проблеме са коjима се суочаваjу пољопривредници.

Уколико се овакав однос настави, и ако се што хитниjе не пронађе одрживо рjешење, питање jе дана када ћемо за посљедицу имати потпуно гашење сектора мљекарства, закључује Љуцђонај.

                

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:35