/ - FOTO: LP
28/07/2022 u 10:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

LP apeluje na nadležne: Zajednički djelovati ka podizanju svijesti o menstrualnom siromaštvu

Kako je LP već najavila, u toku je priprema i drugih inicijativa i prijedloga kojima će se nastojati uticati na svijest javnosti o pristutnosti ovog problema

Liberalna partija pozdravlja održavanje okruglog stola ,, Menstrualno siromaštvo u Crnoj Gori“ koji je organizovalo Ministarstvo sporta i mladih, i ako LP nije obaviještena o događaju kako bi mogla da uzme učešće u istom. Sve to, kako dodaoju, uprkos činjenici da je LP u proteklom periodu preduzela prvi korak u borbi sa pomenutim problemom u Crnoj Gori kroz izmjene Zakona o PDV-u. 

- Predmetnim izmjenama koje su predate u proceduru Skupštine Crne Gore se nastoji sniziti stopa PDV-a na menstrualne potrepštine, a u cilju borbe protiv menstrualnog siromaštva u Crnoj Gori, te stigmatizacije i diskriminacije žena u reproduktivnoj dobi - naglašavaju u ovoj partiji.

Kako je LP već najavila, u toku je priprema i drugih inicijativa i prijedloga kojima će se nastojati uticati na svijest javnosti o pristutnosti ovog problema, ali i prevencije istog među mlađom populacijom i ženama u ruralnim sredinama i lošijeg ekonomskog stanja. 

Upravo zbog svega navedenog neophodno je zajednički djelovati na rješavanju ovog problema, a LP je spremna da nastavi da pruža svoj doprinos u aktuelizaciji ove teme, ali i preduzimanju konkretnih inicijativa za rješavanje ovog problema i poboljšanja položaja žena u Crnoj Gori i sprječavanja diskriminacijei stigmatizacije kojoj su veoma često izložene po različitim osnovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:26